Egg&bacon i ny variant

2018-07-22

Jeg gleder meg alltid til helgefrokosten, og beregner minst én time ved bordet. Kaffe, utsikt og en deilig egg&bacon-panne, dét er lykke!

Jeg har alltid likt å gjøre ekstra stas på helgefrokosten, minst én av dagene i helgen, og elsker å ha god tid til å både lage, nyte og "etternyte" maten i ro og fred. Med kaffe i koppen, deilig musikk i huset og gjerne godt selskap er jeg tilfreds og glad, det gjelder å verdsette disse magiske stundene hvor livet bare er herlig! 

Denne egg&bacon-pannen er inspirert av ei oppskrift jeg en gang i tiden fant på bloggen til Camilla Pihl (www.camillapihl.no), og jeg har enda ikke møtt noen som ikke lager nyte-lyder når de får den servert. Den er virkelig god! Du kan variere med ingredienser i det uendelig, bruk fantasien og det du har i hus! 

Denne gangen var ingrediensene: (lagde til 2 personer, men det ble rester igjen, den er ganske mektig :-)) 

Rødløk

Tomater

Fetaost

En pakke bacon (ca 7 skiver)

6 egg

Fersk basilikum

Havsalt og chiliflakes 

Avokado

 

FREMGANGSMÅTE

Hakk opp tomater og løk, og fres i stekepanne sammen med bacon. 

Trekk panna av plata og ha i fetaost (eventuelt litt vanlig ost) og "kakk" eggene over, som når du skal steke vanlig speilegg. 

Jeg har stekepanne med avtagbart håndtak, og steker på ca 200 grader i rundt 8-10 minutter. Den smaker aller best når ikke plommen blir for hard syns jeg. 

Det går også fint an å sette ned varmen på plata, og la det putre under lokk i noen minutter.

Når det er ferdig stekt, dryss over frisk basilikum, havsalt og chiliflakes. 

Skjær opp avokado og ha ved siden av. 

Vel bekomme!