Den daglige lufteturen

2019-01-08

En luftetur hver dag gjør meg alltid glad, samtidig som det roer ned hodet.

Jeg har satt daglig luftetur på agendaen.

Jeg merker stor forskjell på humør og sinn i perioder jeg kommer meg for lite ut, og har rett og slett ikke vært god nok til å prioritere det. 

Er det flere som har det sånn kanskje? At vi vet hva som er bra for oss, men ikke gjør det likevel. 

Jeg har slutta å ha nyttårsforsetter. I stede forsøker jeg å endre meg til det bedre hele året igjennom, og en endring i livsstil er helt nødvendig og har vært et ønske lenge. 

Det er lett å bli sittende time inn og time ut foran skjermen når man driver for seg selv, og det alltid er mye som skulle vært gjort. Men det er ikke særlig sunt i lengden, verken for hodet eller kroppen. En tur vekk fra jobb og skjerm klarner tankene, og vekker kroppen som fort blir stiv av for mye stillesitting. 

Livet har vært hardt i noen år, men det er nå et tilbakelagt stadie. Nå er det på tide å prioritere kropp og helse, for å kunne være i god form og i aktivitet uten noen form for begrensninger. 

Å være utendørs, og gå eller løpe en tur, er noe jeg alltid har elsket. Jeg liker godt å gå alene med god musikk på ørene og la tankene fly. Inspirasjonen kommer alltid. 

Jeg liker å gå i godt selskap med litt småprating.

Jeg liker å være ute når det er helt stille etter snøfall, når det knitrer under skoene, og lydene er pakket inn i vatt. Når temperaturen er mild og lufta er frisk. 

Jeg liker å være ute når det blåser, og gjerne sludder eller regner, for å virkelig kjenne på å være i live. 

Jeg elsker å stoppe opp og nyte lyden av en bekk som renner på våren, fugler som kvitrer eller havet som slår mot land. 

Jeg har ofte stopp langs veien for å nyte utsikt og gjerne ta bilder, selv om jeg prøver å være i nuet og la telefonen ligge. 

Den daglige lufteturen gir meg så enormt mye påfyll, at den er rent helsefremmende. 

Bilde er fra kveldens tur. Det har vært uvær i noen dager, med blanding av snø og regn. Men i dag har snøen dalt rolig ned, og i kveld var det helt stille og hvitt ute. 

Jeg og min kjære gikk og småpratet, om alt og ingenting, han med kaffe og jeg med te i hver vår thermokopp. 

Livet er best når jeg får vært en tur ute <3